Familiestatuut

Home > Specialisaties > Ondernemingsrecht > Familiestatuut

Heeft u een familiebedrijf of familievermogen? Werken meerdere familieleden, misschien zelfs verschillende generaties in uw bedrijf? Heeft u familievermogen? 

Binnen een familiebedrijf of ten aanzien van familievermogen spelen naast de zakelijke aspecten ook vaak emoties een rol. Hoe weet u dat alle familieleden, de verschillende generaties van elkaar weten hoe zij denken over voor het bedrijf of vermogen van belang zijnde zaken? 

Het bespreken en bespreekbaar maken van zaken dat is een van de doelen van een familiestatuut. De hele familie betrokken. Juist op een moment dat de verhoudingen goed zijn, in harmonie. U kunt open over zaken praten. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.  Het vastleggen van die zaken geeft duidelijkheid. 

Denk bijvoorbeeld aan opvolging. Een familielid of is juist iemand van buiten de familie beter? Bedrijfsstrategie, visie, wensen, financiën, verkoop, investeren, winst reserveren, dividend uitkeren kunnen hete hangijzers worden als er afwegingen moeten worden gemaakt.  

Wij begeleiden graag de hele familie bij het proces om tot een familiestatuut te komen. En mocht naar aanleiding van het familiestatuut bijvoorbeeld een wijziging van statuten, wijziging van de structuur of het opmaken van testamenten, wijzigen van huwelijksevoorwaarden nodig zijn kunnen wij u hierbij ook van dienst zijn, wel zo makkelijk!