Levenstestament

Home > Specialisaties > Familierecht > Levenstestament

In het levenstestament legt u uw wensen vast over hoe de voor u belangrijke zaken in uw leven worden geregeld als u daartoe zelf niet meer in staat bent.

Onderdeel van het levenstestament is een volmacht aan door u aan te wijzen personen. Deze personen zullen besluiten nemen over uw financiën, woning en inboedel, maar ook over uw verzorging. Wie neemt bijvoorbeeld medische beslissingen als u dit zelf niet meer kunt. Als u hier zelf een duidelijke mening over heeft, kunt u dit vast laten leggen in een levenstestament, opgesteld door de notaris.

Voor uw kinderen en naaste familie, maar ook voor zorghulpverleners is het belangrijk te weten wat uw wensen zijn. Als er een bewind is aangevraagd over uw vermogen, is het levenstestament voor de kantonrechter een belangrijke hulp als er besloten moet worden over de verkoop van de woning of het doen van schenkingen aan de kinderen.

Wij zullen u vragen over een groot aantal zaken na te denken, maar dit resulteert er uiteindelijk in dat u een zeer compleet document heeft opgesteld dat u in allerlei levensfasen van nut kan zijn.

 Uw levenstestament moet naadloos aansluiten op uw testament en is een aanvulling voor uw testament. Uw levenstestament werkt gedurende uw leven en uw testament werkt na uw overlijden.