Afwikkeling nalatenschap

Home > Specialisaties > Estateplanning > Afwikkeling nalatenschap

Wat gebeurt er met uw vermogen als u overlijdt? Waaruit bestaat uw nalatenschap dan precies? Wie krijgt wat, en waarover moet u aan erfbelasting betalen? Vragen die niet alleen te maken met wetgeving en belastingen, maar ook met uw persoonlijke wensen. 

Ook hier bent u bij ons aan het juiste adres. H2H notaris is namelijk gespecialiseerd in erfrecht. Wij hebben niet alleen antwoord op deze "veelgestelde" vragen maar weten ook de weg wanneer u tegen ingewikkelder zaken aanloopt. Heeft u bijvoorbeeld te maken met een tweede huwelijk, is er een zogenaamd "fusiegezin" of heeft u al jaren geen contact meer met één van uw kinderen? Wanneer u een goed testament opstelt kunt u problemen bij de afwikkeling van uw erfenis voorkomen.

Wij adviseren u niet alleen bij het opstellen van uw notariële akten tijdens leven, maar we zijn ook nauw betrokken bij de afwikkeling van een erfenis. Bij de afwikkeling van een erfenis spelen uiteenlopende zaken een rol. Zowel emoties en familieverhoudingen als de juridische kant en de fiscaliteit komen aan de orde. Daarbij komt het vaak voor dat binnen een familie tegenstrijdige belangen bestaan of ontstaan. 

Wij vinden het belangrijk om een goede communicatie met alle betrokkenen te hebben, om iedereen goed en volledig voor te lichten en slagvaardig te handelen.

Wij zijn gecertificeerd SCE-executeur en beschikken over veel ervaring in de afwikkeling van erfenissen. Ook een nalatenschap met internationale aspecten behoort tot ons specialisme.

Een vlotte en deskundige afwikkeling van uw nalatenschap voorkomt een hoop moeilijkheden.

U kunt uiteraard contact met ons opnemen om uw wensen te bespreken.