Contact

Bezoekadres:
H2H Notaris
Paradijslaan 40b
5611 KP Eindhoven

Postadres:
H2H Notaris
Postbus 2059
5600 CB Eindhoven

Tel: 040 - 30 30 690
Fax: 040 - 30 30 699
mailEstateplanning

Home > Specialisaties > Estateplanning

Wat is estate planning

U wilt uw vermogen overhevelen naar een volgende generatie, graag zonder al te veel belastingheffing. Tijdens uw leven (schenking) en/of na uw overlijden (testament).

Estate planning omvat ook het opstellen van passende huwelijkse voorwaarden, een maatwerk samenlevingsovereenkomst, het opstellen van een familiestatuut of aspecten van internationale aard, zoals bijvoorbeeld het bezit van een woning of ondernemingsbestanddelen in het buitenland. Maar ook het optimaal inrichten van uw ondernemingssctructuur met het oog op een soepele en fiscaalvriendelijke overdracht naar een volgende generatie.

Waarom estate planning

Omdat u wilt dat uw vermogen bij de juiste persoon of personen terecht komt op een fiscaal vriendelijke manier. Uw wensen staan daarbij centraal. Het gaat er in de eerste plaats om wat u wilt bereiken. Fiscale optimalisatie is daar een onderdeel van.

Wanneer komt estate planning in beeld

Gedurende uw leven zijn er allerlei momenten om stil te staan bij estate planning (niet uitputtend):

  • zodra u een bedrijf start, herstructureert of verkoopt;
  • indien u gaat trouwen, gaat samenwonen of gaat scheiden;
  • indien u schenkingen wilt doen;
  • indien u een testament wilt opstellen;
  • bij (r)emigratie of bij aankoop van onroerend goed in het buitenland;
  • als u een erfenis heeft gekregen of de hoofdprijs in de loterij wint

Waarom kiest u voor ons

Wij hebben brede ervaring op het gebied van personen- en familierecht en op het gebied van ondernemingsrecht. Onze kennis is zowel civielrechtelijk als fiscaal (wij zijn specialisten in erfrecht, schenk- en erfbelasting) dus wij combineren het beste van twee werelden.

Wij zijn als notaris bij uitstek in staat om niet alleen de fiscale voordelen van estateplanning voor u inzichtelijk te maken maar tegelijkertijd aandacht te schenken aan de andere belangrijke aspecten, bijvoorbeeld het goed verzorgd achterlaten van uw partner, (minderjarige) kinderen en uw wens dat de continuiteit van uw bedrijf gewaarborgd blijft.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is helder en overzichtelijk. Wij begeleiden u van begin tot eind of desgewenst in deelaspecten. Wij kijken goed naar uw persoonlijke wensen en geven u geen adviezen die niet bij u passen of waar u zich niet prettig bij voelt.

Dit betekent ook dat wij niet meegaan in de "waan van de dag". Als iedereen plotseling een tweetrapstestament wil, hoeft dit voor u persoonlijk nog niet de beste oplossing te zijn!

Heldere taal, zowel schriftelijk als mondeling. Indien nodig stemmen we een en ander af met uw accountant, fiscalist of vermogensbeheerder.

Weet u nog niet precies wat estate planning voor u kan betekenen? Desgewenst kunnen wij beginnen met het screenen van uw bestaande testamenten en /of huwelijkse voorwaarden aan de hand van een inventaristatie van uw huidige vermogen.  Of wij adviseren u direct in een uitgebreid persoonlijk advies over noodzakelijke wijzigingen in uw testament, huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst. Wij kunnen desgewenst voor u berekeningen maken om inzichtelijk te maken wat voor een effect een keuze in een flexibel testament kan hebben voor de erfbelasting.